Isontuvan Tila

140px-poytya.sijainti.suomi.2009.svg.pngkuva_106.jpg

Isontuvan tila sijaitsee Pöytyän Karinaisissa. Tilan päätuotantosuunta on maidontuotanto, lypsylehmiä on noin 45 ja nuorta karjaa saman verran. Tila on ollut Simolan suvun hallussa 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Sijaintimme keskellä luontoa on ihanteellinen ja tilallemme saavuttaessa joenvarren perinnebiotooppi laitumet ovat kaunista katseltavaa. Jäätelöbaarimme terassilta voi kesäaikaan katsella laiduntavaa karjaa.

Idea jäätelön valmistuksesta syntyi loppukesästä 2009 kun vierailimme Pieksämäellä Miia Ikosen luona Kyytselän tilalla. Miia toi rohkeasti Hollannista Suomeen aivan uudenlaisen menetelmän, jonka avulla maatilalla voidaan helposti valmistaa maukasta kotijäätelöä oman tilan ja lähialueen raaka-aineista; raakamaidosta, kananmunista, marjoista, hedelmistä. Kerma on mahdollista separoida itse omasta maidosta.

Kuiva-aineet kuten perusmassat ja sokeriseokset sekä makupastat ostetaan laitteen toimittajalta Hollannista. Aineet ovat oikean kokoisissa pakkauksissa ja niiden toimivuus laitteen kanssa ja resepteissä on testattu. Näin ollen valmistamamme elintarvike on turvallinen kuluttajalle. Myös pakkausmateriaali etiketteineen hankitaan Hollannista. Näin ollen meillä jää aikaa myös pääelinkeinomme maidontuotannon harjoittamiseen.

Eri jäätelömakuja on olemassa noin 3000 ja jäätelökokit Hollannissa kehittävät jatkuvasti lisää. Lähdemme kuitenkin liikkeelle suosituimmilla perusmauilla, tosin pystymme valmistamaan tilauksesta lähes mitä vaan. Yritystä on mahdollista kehittää valmistamaan muitakin herkkuja kuten jäätelökakkuja, hilloja, kastikkeita ja soseita, mutta katsotaan mihin rahkeet riittävät!

Yrityksemme on pieni perheyritys, ja jäätelömme on rakkaudella valmistettua ja käsin pakattua lähiruokaa. Suuret tuotantomäärät eivät ole meille tällä hetkellä mahdollisia mutta se minkä pystymme tekemään, on tehty suurella sydämellä!


jaatelo_020.jpg

jaatelo_029.jpgjaatelo_041.jpg


p6200304.jpg

Yrittäjät

me.jpg

Isontuvan Jäätelö Oy:n perustajat Elina ja Ville Simola.

Perheeseen kuuluvat myös Eetu Simola, s. 2001, Emilia Simola, s. 2009 sekä Ilona Simola, s. 2011.